ons brood

Natuurlijk en puur werken is voor ons vanzelfsprekend, uit respect voor onze gezondheid en de natuur.

Graan uit de streek
De keuze van onze leveranciers past hierbij. Het graan waar we mee werken wordt door André Jurrius verbouwd op zijn Ekoboerderij De Lingehof in Hemmen. Bart Mols maalt het graan in Windkorenmolen De Vlijt in Wageningen.

We zijn gespecialiseerd in het werken met Nederlands graan. Ons gehele assortiment is gebakken met meel en bloem van dit graan. We vinden het fijn om te weten waar het graan vandaan komt en in contact te zijn met boer en molenaar. Het is een mooie uitdaging om zo te werken omdat het graan door ons klimaat variërende eigenschappen heeft. Het vraagt om in elke stap van het bakproces aanwezig te zijn en te ervaren wat het deeg nodig heeft.

Desem
We werken met desem als natuurlijk rijsmiddel. Desem wordt gemaakt van meel en water, zo eenvoudig kan het zijn. Een desembrood heeft een lang rijsproces wat een rijkere smaak aan het brood geeft.

Desembrood is ook beter voor je spijsvertering. Alleen al omdat je van stevig brood minder eet, en vaak beter kauwt. Dankzij zowel de zuurdesem als het lange rijsproces worden vitaminen en mineralen bovendien beter door het lichaam opgenomen.

Al onze broden worden gebakken met desem. Als we brood lekker maken met (zuid)vruchten, noten, zaden en pitten voegen we soms een beetje gist toe om het brood luchtiger te maken.

Geen verbetermiddelen
Eenvoud is onze kracht. Daarom voegen we geen enkel verbetermiddel toe in ons brood en banket. Zo maken we mooie en lekkere producten. 

Ambacht
We bakken op ambachtelijke wijze. Het afwegen, oppunten en opbollen van deeg, het schieten en uit de oven halen gebeurt handmatig. Het is mooi om op elk moment in het bakproces beslissingen te kunnen nemen die een product beter maken. Door de ambachtelijke productie ontstaan avontuurlijke nuances in de smaak en in het uiterlijk van het brood en banket.

 

 

Contact

Thijmstraat 119
6531 CP Nijmegen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
024 737 04 83

Openingstijden

maandag:    gesloten
dinsdag:   08.00 - 14.00
woensdag:   08.00 - 14.00
donderdag:   08.00 - 14.00
vrijdag:   08.00 - 14.00
zaterdag:   08.00 - 14.00
zondag:   gesloten


grafisch ontwerp:
Hartebeest

technische realisatie
Ivo-Online

Contact

Thijmstraat 119
6531 CP Nijmegen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
024 737 04 83

Openingstijden

maandag:    gesloten
dinsdag:   08.00 - 14.00
woensdag:   08.00 - 14.00
donderdag:   08.00 - 14.00
vrijdag:   08.00 - 14.00
zaterdag:   08.00 - 14.00
zondag:   gesloten

grafisch ontwerp:
Hartebeest

technische realisatie:
Ivo-Online